Δευτ-Παρ: 09.00-14.00

ALWAYS ONLINE

Κωνσταντινουπόλεως 184, 13561

Άγιοι Ανάργυροι ΑΤΤΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

τηλ 211-2343707

24/7 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΗ

Μπλε φακοί πόσο απαραίτητοι είναι κατά την χρήση κινητών και οθονών

Μπλε φακοί πόσο απαραίτητοι είναι κατά την χρήση κινητών και οθονών

  Πολύς λόγος γίνεται για το μπλε φως που εκπέμπουν οι ledοθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεων, οι οθόνες κινητών, ταμπλετών κλπ και πως επιδρά στην υγεία μας η ακτινοβολία αυτή που βρίσκεται στο φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Από τη μία οι εταιρίες οπτικών αξιοποιούν της επιδράσεις η τις πιθανές επιδράσεις στο μέγιστο, πολλές φορές και στο όριο της δημιουργίας πανικού, από την άλλη «ειδησεογραφικές» σελίδες σκορπίζουν την καταστροφή και οι ειδικοί σε επιστημονικά άρθρα αναφέρουν ότι με σιγουριά το μπλε φως μας δημιουργεί προβλήματα στην ευκολία και στην ποιότητα του ύπνου μας. Το μπλε φως μας διεγείρει με σκοπό την μέρα ο οργανισμός μας να δουλεύει στο μέγιστο – άρα εφόσον εμείς εκτιθέμεθα σε μπλε φως και το βράδυ πριν κοιμηθούμε αποσυντονίζουμε τον οργανισμό μας, έχοντας όμως ενδείξεις που μπορεί να οδηγούν σε σοβαρότερα προβλήματα όπως του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

  Το πώς και τι πραγματικά συμβαίνει δεν είμαστε ειδικοί για την υγεία, αν κάποιος ειδικός θέλει μπορεί να διαβάσει τα δημοσιευμένα άρθρα του πανεπιστημίου του Harvard.

  Χωρίς να ξέρουμε πόσο κακό κάνει το μπλε φως με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι καλό είναι τα γυαλιά μας να έχουν blueblocker φίλτρο ώστε κατά την χρήση κινητού ή υπολογιστή να απορροφούν το μπλε φως.

Περικλής Παπαγεωργίου

Share this post with your friends