online Vs offline βιτρίνα
Μεγάλη σημασία έδιναν και δίνουν όλες οι επιχειρήσεις στη βιτρίνα τους με διακόσμηση, με εποχιακές αλλαγές, αυτοκόλλητα προσφορών και ό,τι μπορεί να τραβήξει το μάτι του περαστικού με σκοπό να γίνει υποψήφιος πελάτης, δαπανώντας το ανάλογο ποσό για να επιτευχθεί αυτό. Στην onlineβιτρίνα παρουσίασης όμως σπανίως γίνεται αυτό, η οποία είναι μια βιτρίνα με πολύ περισσότερους περαστικούς, πολύ περισσότερους υποψήφιους πελάτες.
Αυτό συμβαίνει γιατί σε μια ψηφιακή εποχή οι περισσότεροι επιχειρηματίες δρουν ακόμα «αναλογικά» σε αντιπαράθεση με κάποιους λίγους που δρουν «ψηφιακά» και ενώ μπορεί να μην έχουν χρόνια εμπειρίας στον τομέα δραστηριοποίησης, πολλές φορές όχι μόνο εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος στους onlineτζίρους, αλλά μπορεί να δυσφημίζουν προϊόντα και τομείς πουλώντας σε φτηνές τιμές μη αξιόλογα προϊόντα και υπηρεσίες.
Με τον τρόπο αυτό αφαιρούν εισπράξεις από έμπειρα καταστήματα με αξιόπιστα προϊόντα «καίγοντας τα» ταυτόχρονα με επισφαλή προϊόντα μόνο και μόνο επειδή οι κλασικοί επιχειρηματίες δεν αξιοποιούν την ψηφιακή γνώση επενδύοντας σε αναλογικά ακόμα μοντέλα πώλησης και γνωστοποίησης.
Πρέπει να προσέχουμε την onlineβιτρίνα μας τουλάχιστον όπως την offlineβιτρίνα μας. Μαθηματικά οδηγούμαστε στο μέλλον, στην ψηφιακή βιτρίνα ακόμα και στους δρόμους. Άρα, όσο πιο γρήγορα προσαρμοστούμε στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα, τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουμε οικονομικά και θα θεμελιώσουμε τη βιωσιμότητα της επιχείρησής μας στο μέλλον.
Δεν απέχουμε πολύ από την εποχή που η πώληση θα πραγματοποιείται κατά πλειοψηφία online και offline.Θα είναι ο δειγματισμός, η συσκευασία και η αποστολή σε χώρους χαμηλού κόστους και όχι σε κεντρικούς δρόμους.
Κάλο είναι λοιπόν με γνώμονα τη γνώση και την ποιότητα στον ψηφιακό κόσμο να κάνετε ένα επιχειρηματικό πλάνο με τον κατάλληλο σύμβουλο και να αναβαθμίσετε την επιχείρησή σας ψηφιακά.
Περικλής Παπαγεωργίου